Gullig språklig felsägning....

Jag måste bara berätta, men vill samtidigt å det bestämdaste poängtera att det inte är något hån gentemot människor som inte lärt sig uttal eller svenska språket helt rätt ännu. Det var bara en väldigt gullig och komisk felsägning.

Jag har en annons ute på blocket på en barnsäng. Fick ett samtal från en trevlig man som jag enligt hans sätt att uttala orden på kunde förstå att svenska inte var hans modersmål. Vi pratade en stund och sedan frågade han:

- "Du kan prutta"?

Det tog en stund innan jag förstod vad han menade men... Ja.. det var lite roligt så där. Och återigen... inte något elakt emot er som inte har svenska som modersmål.

Sött som socker!

Peace out!

Ett offentligt toaletthandtag

Igår gick jag på toaletten på Bergviks offentliga WC faciliteter. Själva uträttandet gick superbt. Jag lyckades med uppgiften galant. Jag har bara en fråga och jag äcklas av tanken över svaret:

Varför var toaletthandtaget blött när jag tog i det för att öppna dörren när jag var klar?

Uhhh.... Blotta tanken ger mig rysningar. Jag skall nu ta desinfektions-servetter och alltid ha i min handväska. Ja jag vet.. jag borde tänkt på det för längesen men... Kristina is sloooooow.

Det snöar. Skit.

Vad hände här egentligen?

Jag var ute och skulle köpa lunch idag...och gick då förbi den här... intressanta lyktstolpen begåvad med en papperstunna och.. och... ja.. ett par skor pekandes åt fel håll... och.. inget mer. Inga fötter att matcha skorna med?

Vad hände? Varför hamnade skorna där? Varför är de ställda åt fel håll? Är bäraren av skorna felskapt i sina fötter? Har det öppna locket på andra sidan lyktstolpen något med mysteriet att göra?


OBS.. bilen bakgrunden har inget med mysteriet att göra. Tror jag. OBS


Alla onda ting är två

Det finns två saker som stör mig konstaterade jag igår.

1. När man precis har handlat klart på sin lokala stormarknad (den affären som har tre bokstäver och som kanske är en förkortning men som ingen riktigt vet om det är det) och så är man på väg ut genom dörren med sin kundvagn belamrad med 3-4 kassar och ngåra fristående varor som är för stora för att få plats i de där puckade kassarna då, då i de här dubbla dörrarna på väg ut så går man bakom en tant som också skjuter en vagn framför sig MEN hon bestämmer sig för att resolut STANNA precis när hon gått igenom den första dörren för att då läsa på den intressanta anslagstavlan om trubaduren Sven Nils som kommer till traktens bygdegård för buggföreningens 90årsdag. Där står hon och likt dominobrickor flockas man bakom henne och till hennes irritation och förvåning (??!!!) så blir hon arg för att man råkar stöta i hennes hälsena med kundvagnen för att hon har ju rätt att läsa på den intressanta anslagstavlan precis rakt efter en dörr. (För övrigt tror jag att jag lyckades komponera min längsta mening någonsin....)

2. När man har handlat och utfört ovanstående och ska packa in kassarna i skuffen på bilen och konstaterar att något punghuvud på den där stormarknadens utvecklingsavdelning bytt ut kassarna mot en annan variant som går sönder och handtagen öppnar sig inte så precis som en liten USA-dam som handlat så måste jag bära kassarna underifrån som att de vore en ömtålig liten sak endast för att konstatera att alla kassarna gått sönder av de alldeles för kantiga varorna som jag inhandlat.

Nu kan ni kanske tro att jag hade en dålig dag igår.

Ja. Det kan man ha. Men morgonstund har guld i mun och imorgon är en annan dag och skägget fastnar i brevlådan och gräset är brunt på andra sidan.

Over and out.

Grattis Kvinnor

Ja grattis alla PMS häxor runt om i världen! United we stand! Förena edra hormoner och låtom oss gå upp till kamp i denna fantastiska kvinnodag!

Igår kväll hade vi sommarfest hemma.. typ.. våga vägra vinter. Vi åt sill, drack nubbe, åt färskpotatis, tände upp grillen och åt grillat (vi fick grilla i dunjacka men.. är det sommar så är det!), spelade Tomas Ledin musik. Vi hade tulpaner på bordet... och imorse så sjöng vi en sång vid frukost bordet: "...med en enkel tulipan...."

Sen gjorde vi om den till en mycket roligare version:
"...med en enkel taliban..."
 Det blev skitkul.

Hej då rå!

Lukta gott på toa

Lite intressant det här med sådana sprayflaskor som finns på toa för att man ska dölja lukten av det man dumpat.
Syftet med det är att ingen ska veta att något hänt utan det luktar blommande citron eller frodig viol MEN om man sprutar en sån flaska och så kommer någon efter så luktar det frodig viol och det står en sådan flaska på toaletten så förstår ju personen ändå att man har dumpat det stora för att det luktar fräscht,,,sprutar man inte ur flaskan så avslöjas man av den mest logiska förklaringen att det luktar aset,,,sprutar man ändå och så står någon utanför och väntar så hör de tryckluftsflaskan pressan ut den fräscha doften och då är man avsköjad av både ljudet och doften,,,, så... vad är bäst:
 Dölja det med konstgjorda citroner på flaska eller låta saken bero och stå för sitt dump?

Det här måste nog vara historiens mest förvirrade och onödiga inlägg.. Men tanken bara kom när jag satt på toa.

Down the 80´s memorylane....

När jag var liten så satte jag och min bror upp konserter.. som alla andra syskon antar jag. Vi vände på fina kakburkar när mamma var borta och satte upp de så att de blev ett trumset, där satt min bror och bonkade med stickor så det blev bucklor i burkarna men det var ett mighty fine trumset minsann! Jag hade en rutig kjol som jag älskade och jag tyckte jag var så lik Lotta Engberg då. Sedan gick vi loss och spelade och mimade till Fyra bugg och en Coca Cola. Självklart var det hopprep som var microfonen eftersom Singstar och barnblingade microfoner med ekoljud som får alla föräldrar att bli galna inte var uppfunna på åttiotalet.


Sedan mimade jag i hemlighet till Lili & Sussie... "Våtts de kållor åff laaaaaavv, våtts de käjs åff maj haaaartbiiit", jag var så avundsjuk på några tjejer i sexan (jag gick i ettan eller tvåan och hade en collegetröja med mimmi pigg på) som hade en jäääättestor handväska med smala band och lila skinn. Ibland hade de tillochmed klackskor i skolan... WOOOOOW. Sådär vill jag också ha när jag går i sexan tänkte jag då.

Imorse när jag åkte bil till jobbet satt min dotter Else, 9 år, i bilen och lyssnade på Melodifestival skivan. Hon sa sen, aaah jag måste hitta den där "Gimmigimmigimmi" Jag fattade ingenting och vi lyssnade igenom, sedan visade hon mig och då var det ju Lili och Sussies låt ifrån deras comeback i festivalen iår. Jag blev lite små lyckligt nostalgisk och sa till Else: Vet du vad, de här tjejerna sjöng när JAG var liten och då mimade jag till de med hopprep och det var så roligt!. Jag blev verkligen överlycklig och tänkte tillbaka på barnminnen. Else tittade på mig med skeptisk blick och sa:
- Varför hade du ett hopprep när du skulle sjunga?

Jag insåg då att barnen idag inte kanske riktigt gör som vi gjorde när vi var små på åttiotalet.. men det gör inget.. De kommer säkert att vara nostalgiska med sina barn och plocka fram uråldrigt stora Singstar microfoner och sitta med sitt alldeles för omoderna Rockband och tycka det är jätteroligt och så får de den skeptiska blicken av sina barn.

Att vara tjej/kvinna/dam och utföra tänk.

Det är banne mig inte alltid lätt att ha den här Venusliknande hjärnan som tjej och tänka i cirklar och kommunicera runtomkring allting... Jag blev varse det igår.
Hade tränat.. kom hem halv åtta, hungrig och hade rumlat in på Statoilmacken och köpt mjölk, fil och bröd så vi hade frukost dagen efter. Köpte en sallad till mig och Else fick käka en stadig filtallrik.
Jag såg inte framemot att komma hem.. för jag visste att diskhon var oversized med grytor från gårdagens (och säkert förrgårdagens middag) så jag hade min kväll utstakad: Linderskan skulle äta sin Statoilsallad, göda sin dotter med en filtallrik och pastejmacka, läsa en godnattsaga, och sen diska hela kastrullskåpet (överdriver ja... men det ligger i min natur som kvinna). Allt detta skulle jag göra för att sambon var på middag med en kund.
MEN döm om min förvåning när jag kommer hem och sambon redan var hemma och kastrullerna var mystiskt redan diskade... Där stod han, som en sagoprins i sina mjukisbrallor och en diskhandduk i handen med en sagolik glöd kring sig kring en blänkande bänk. Linderskan behövde inte diska. Min måndagskväll var gjord!

Jag avnjöt min sallad som helt plötsligt var fantastisk och kvällsagan var spännande och barnet var nöjt... allt var fantastiskt. Sedan hoppade jag in i duschen. Tvagade min kropp som var sargad efter träningen och så... som i ett nafs så vände min nyvunna lycka. Varmvattnet var slut. Kul. Inte. Nu frös jag igen och helt pltsligt kädne jag smaken i munnen och salladen var nog inte så himla god och det var riktigt jobbigt att läsa godnattsaga... Allt detta på grund av att vattnet blev kallt, vilket berodde på att sambon hade diskat alla kastrullerna under rinnande vatten. Under en kort stund kände jag konflikt inom mig.... är jag arg eller inte? Om jag är arg så beror det på att jag inte fick duscha i rinnande vatten pga att sambon diskat vilken ursprungligen var orsaken till att jag var arg från början så då kan jag ju inte fortsätta vara arg för om jag ska vara arg så är ju lösningen på den argheten att sambon inte skulle diska och då hade jag ju varit arg från början och och och... förstår ni nu... att vara tje/kvinna/dam och utföra tänk?

Det är.... komplicerat ibland.

Lilla snigel akta dig...

Ohhh vad det här var underbart skadeglatt roligt!!! En arbetskollega Kirsty Diamond åt sallad till lunch idag... med en oväntad twist på slutet... och dock då inte som PEpsi twist där twist symboliserar den fräscha smäckra citronsmaken, nej Kirsty twistade till det med en snigel hon!



Han (jag bestämde kön på honom, har även döpt honom till Conny) tyckte det blev ensamt utan all sallad som Kirsty åt upp till lunch så Conny kröp ut och höll låda på påsen.
Kirsty själv tyckte det var en kräkliknande upplevelse att inse att hon antagligen har ätit Connys avlagring och annan typ av utstött snigelmaterial.

Själv tyckte jag mest det var roligt... Förlåt Kirsty.

Långhelg

Ja det var allt riktigt fint i helgen! Jag var ledigi torsdags och fredags och under fredagen åkte vi uppöver till Dalarna för att hälsa på lite släkt. Förvånansvärt lugnt på vägarna!!! Alla hade nog redan åkt när vi bestämde oss... så med våran nyrenoverade bil tuffade packet från Kristinehamn uppåt i landet. Hela bagaget fultl med packning, det är klart.. vi skulle ju ändå sova borta EN natt... *suckar* Alltid samma visa med jordens mäktigaste packning för den kortaste vistelsen.

Det var pulka, mat, häst &släde, mat, spark, mat, lite fika, mat och sen lite mat... Haha!
Vi åkte hem på lrödagkvällen och då var det mysigaste:

Melodifestival i bilen, lyssnade på P4 och köpte läsk och chips på macken... Nice nice



Det är riktigt häftigt att lyssna till spektaklet istället... framförallt så slapp jag Fröken Mede... Jag är hemskt ledsen.. gillade dig i Morgonsoffan men nu.. naaeeej.. Det blidde inte riktigt som jaaaaag ville Fröken Mede!

Nu ska jag jôbbe!

Tjofaderittan

RSS 2.0