Knowing - att ha vetskapen om dålig film

Jag saknar ord, eller nej, egentligen inte jag har en massa ord, kass film, dålig film, bra historia, dåliga effekter, dåligt slut... shit i havet, jag hade ju en uppsjö av ord.

Jag såg igår en film som heter Knowing med Nicholas Cage, det är fullkomligt uppenbart så här i efterhand varför det inte var några andra "kända" skådespelare med. En kort sammanfattning (innehåller spoiler): Tidskapsel begravd på 50-talet, trumpen unge som spått händelser som ska hända, kapsel öppnas 50 år senare, en annan trumpen unge får brevet med uppenbarelser, mystiska stumma män med blont hår som pekar med rött finger på ett fönster så att brinnande älgar och tallar visas i en syn för det 2000-taliska trumpna barnet, mystiska lena svarta stenar dumpas på osedvanligt stragetiska ställen, de mystiska stumma männen förföljer det trumpna barnet, en soleruption kommer att förinta jorden, de mystiska stumma männen tar med det trumpna barnet som hittat ett annat kompisbarn,  och två vita kaniner, tillsammans med andra barn på jorden som hört kallelsen från de mystiska stumma männen och lämnar de på en annan planet så att de kan starta om på nytt tillsammans med de vita kaninerna efter att jorden förintats av en soleruption. Som tur var hann Nicholas Cage hem till sin pappapastor och hann krama om honom, sin mammi och schwester i en fantastisk familjekram innan de brann upp.

Jag säger som min sambo, det var två timmar av mitt liv som jag aldrig får tillbaka.

PUh.

Födelseannonser

I tidningar så brukar en del sätta in annonser att deras bebis anlänt,,, liknande "välkommen till världen" och liknande... En del väljer att sätta in "flaggan i topp det blev en med snopp"... själv tycker jag den är... jobbig. DEn är så klitschigt klatschig på nåt vis.
Nu har jag skrattat så mycket att garvat läppen av mig... Micke kom på en sådan till en tjejs födelse annons. Nog mest lämpad att uttalas med värmländs bonnadialekt...

"Vi flagger imôra, de ble en me skôra"


Hysteriskt roligt....

Naturens under

Igår började jag jobbet klockan 07.00. Detta faktum innebär att jag åker hemifrån 06.15 och går upp 05.40.

Klockan 05.40 i går höll jag på att döda min telefon när alarmet kom.... Jag trotsade mina mordiska tankar och steg upp ändå,,, går ut i köket och tittar ut över gården och sjön.

Bestämmer mig för att öppna veranda dörren.

Jag möts av en helt stilla sjö, spegelblank, krispig morgon luft,,, jag tar ett andetag och känner mig som isbjörnen i halstablettsreklamen som suger in de där starka tabletterna i bröstet.

Jag inser att småsaker är betydelselösa, livet är otroligt underbart. Jag fick tillochmed nästan lust att göra någon typ av yoga ute på gräset. Med den religiösa upplevelsen i ryggen klev jag och min nakna lekamen in igen och steg in i duschen.


Kristina Gnällkärring

Idag var jag en gnällkärring,.,, skitkul!!!
Jag och arbetskompis käkade lunch på en lunchrestaurang idag. Lite onsdagsluxuösa så...
Hon beställde en kycklingwok och jag en scampiwok... Maten kommer till bordet och arbetskompisens tallrik är fylld med en massa läckra grönsaker och kyckling....
På min tallrik är det 6 scampisar och så (jag överdriver inte) 3 broccolikvistar och lite annat jox...
Skillnaden var så stor att vi båda märkte och reagerade över det..

Jag haffade en servitris och förklarade att det var så lite grönsaker och undrade om jag kunde få mera,,,, Då fick jag även en förklaring från en servitris, som antagligen smygtog kort på mig och satte upp på en anslagstavla för att kasta pil på mig eller ge mig titelt som drygaste kunden i veckan), där hon sa att scampin är såpass mycket dyrare än kycklingen så då ger de kunden mindre med grönsaker... Men... rätterna hade samma pris... borde det inte stå då att scampiwoken serveras med en mindre mängd grönsaker? Eller för enkelhetens skull, höja priset på scampiwoken... Hela grejen kändes ganska konstig.

Men, jag blev ju mätt iallafall och jag fick ett fint extrafat med extra wokade grönsaker. Tack.

Glänsande öron

Imorse använde jag tops i mina öron, då kom jag att tänka på en buggkurs jag gick när jag var liten. Det var jag och så några andra tjejern från lilla Våmhus som en dag i veckan åkte till Mora och gick på buggkurs. Jag minns att jag till den här kursen så gärna ville ha en kjol som var sådär vid när man snurrade! Mamma beställde en jättehäfti svart med Mimmi Pigg i ett glansigt tryck. Den var så fin och kom från Ellos tror jag. De hade en hel serie i samma typ av kläder, mjukiströja, kjol, tajts med hällor (det roliga är att allt det här är ju modernt nu!!)
Iallafall, jag fick kjolen och var så glad! Kom till kursen och så visade det sig att jag var den enda som hade kjol.... Ahh, vilken besvikelse!!!
Men men, vi stod på led och blev ledda av en dansant kvinna från scenen som visade hur man skulle ta stegen. Då och då gick hon ned och instruerade handgripligen bland alla medverkande på kursen. Jag minns att hon luktade väldigt starkt av parfym och när hon stod bredvid mig så tittade jag upp emot henne och då var hon glänsande i sina öron. Jag kommer så väl ihåg att jag funderade och funderade på hur hon fick sina öron så glänsande men jag tänkte att när jag blir stor så vill jag också ha glänsande öron.

Tänk vad lite topsande en morgon kan göra med minnet...
Hihi, tokigt.

Jag säger som Rulle..
Tapetrulle..


RSS 2.0